Синьо училище в Кранево

Във връзка с изпълнението на дейностите по проект BG 06 - 210 „Шанс за социално включване на децата от общините Смядово и Ветрино“ по Програма BG-06 „Деца и младежи в риск“, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014г. от 30 септември до 3 октомври 2015 г. се проведе четиридневно синьо училище в с.Кранево с децата от ЦДГ „Васил Левски” с.Ветрино и ЦДГ „Щастливо детство” с.Белоградец, Община Ветрино. От 05 октомври до 08 октомври 2015 г. пък се проведе четиридневно синьо училище в с.Кранево с децата от ОДЗ „Маргаритка“ гр. Смядово, ЦДГ „Щастливо детство” с.Риш и ЦДГ „Радост” с.Янково, Община Смядово.

Децата, учителите и родителите прекараха четири незабравими дни сред великолепна природа и отлична материална база. Децата намериха нови приятели и получиха пълноценен отдих, което в съчетание с чистия морски въздух допринесе за отличното им физическо развитие и повиши самочувствието им.

Програмата на синьото училище беше специално разработена за съответния район и съобразена с възрастта на децата, като се наблягаше на основни елементи в развитието на децата през този период. Програмата съдържаше много разнообразни игри, неформално обучение и физически активности – внимателно подбрани и балансирани за подобряване на физическата кондиция на децата, така, че да не надхвърлят индивидуалните им възможности. През тези четири дни, специално подбрания екип от професионални аниматори развличаха децата, дарявайки ги с много любов и положителни емоции, които оставиха във всяко дете незабравими мигове!

Педагозите от детските градини също се погрижиха за доброто настроение на децата, като им организираха различни конкурси и викторини, които завършиха с излъчване на победители и връчване на грамоти.

Разнообразните дейности и атрактивните игри, провокираха у децата усещането за екипност.

Децата изживяха незабравима радост при разходките край морето, като за някои от тях това беше първа среща с морето.

Синьото училище остави у децата незабравим спомен на разнообразни развлечения, много усмивки и щастливи мигове и усещането, че са по-големи, по-знаещи, по-можещи и по-самостоятелни и уверени в себе си!

 

Фотогалерия: 
Twitter icon
Facebook icon